Εταιρεία     Υπηρεσίες     Μελέτες     Έργα     ’ρθρα     FAQs     ÅðéΓͺïéíùíßÑ     Sitemap  
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΗΠΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΙ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΩΝ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΗΠΩΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΗΠΩΝ 2012
Newsletter signup
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό Ε-mail παρακαλώ στείλτε μας το E-mail σας

  ΕΡΓΑ - ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΙ


Επειτα απο πολλα χρονια μελετης , κατασκευης κηπων και συντηρησης κήπων, η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια εχει δραστηριοποιηθει και στην κατασκευή ταρατσόκηπων.Οι κατασκευες αφορούν κυρίως οροφές υπόγειων πάρκινγκ πολυκατοικιών και αρκετά φυτεμένα δώματα ιδιωτικών κατοικιών.

Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους οίκους ειδικών εδαφικών υποστρωμάτων και συστημάτων ταρατσόκηπων προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, η στατική μελέτη, μόνωση, το σχέδιο εφαρμογής, η αποστράγγιση, το εδαφικό υπόστρωμα, η άρδευση και η φύτευση.

Ποια τα ωφέλη όμως των ταρατσόκηπων?

1 . βελτίωση του μικροκλίματος – ρύθμιση θερμοκρασίας

Οι πράσινες στέγες δροσίζουν και αυξάνουν την υγρασία της ατμόσφαιρας. Η θερμοκρασία στην οροφή ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να φτάσει και τους 60ο C, ενώ αν διαθέτει ταρατσόκηπο δεν θα ξεπερνά τους 30ο. Αρα επιτυγχανουμε μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας της ταράτσας έως 40° C, σε σχέση με ένα συμβατικό δώμα.

Ετσι επιτυγχάνουμε μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κτιρίου έως 10°C τους θερινούς μήνες καθώς και μείωση της απώλειας θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου τους χειμερινούς μήνες.

2.βελτίωση ποιοτητας του αέρα

Τα φυτά που αναπτύσσονται σε μια πράσινη στέγη λειτουργούν σαν φίλτρο που συγκρατεί τα αιωρούμενα σωματίδια.

Ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας βοηθάει τους ανθρώπους που υποφέρουν από αναπνευστικές παθήσεις, ενώ μειώνει άμεσα και άλλες μορφές ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

3.μείωση της ηχορύπανσης

Η πράσινη στέγη / φυτεμένο δώμα μπορεί να μειώσει την ένταση του ήχου που ανακλάται κατά 3 dB, και ταυτόχρονα βελτιώνει την ηχομόνωση του κτιρίου κατά 8 dB.

Ως αποτέλεσμα, η πράσινη στέγη αποτελεί την ιδανική λύση για τα κτίρια που βρίσκονται κοντά σε ισχυρές πηγές θορύβου (λεωφόρους, εργοστάσια, αεροδρόμια κλπ).

4. διαχείρηση του νερού

Οι σωστά κατασκευασμένοι ταρατσόκηποι μπορούν να κρατήσουν το βρόχινο νερό σε μεγάλο ποσοστό και να εμποδίσουν φαινόμενα πλημμυρών από ραγδαίες καταιγίδες.

Ενα φυτεμένο δώμα κατακρατά και φιλτράρει το 75% της ποσότητας των νερών της βροχής, παρέχοντας αντιπλημμυρική προστασία στην πόλη αλλά και προστατεύοντας το νερό, από τη μόλυνση.


Η εφαρμογή πράσινων στεγών συμβάλει στην αύξηση των υπαίθριων χώρων πρασίνου, με πολλαπλά περιβαλλοντικά ενεργειακά οφέλη και οικονομικά οφέλη.

1. Ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτιρίου - Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

2. Αύξηση της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας των κτιριακών εγκαταστάσεων (εργοστάσια, αποθήκες, γραφεία κ.λπ.) λόγω της υψηλής βαθμολόγησης τους στην ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου.

3. Ενίσχυση της ηχομόνωσης του κτιρίου

4. Αξιοποίηση ανεκμετάλευτων χώρων στα κτίρια

5. Δυνατότητα συγκράτησης νερού από βροχοπτώσεις

6. Προστασία από πιθανότητα πυρκαγιάς